'Hollandse' Beatles lp duizenden euro's waard

Afgelopen weekend werd er in het Noord-Hollandse Blokker een Beatlesweekend gehouden. Met tal van evenementen werd herdacht dat de legendarische Britse popgroep daar in 1964 in de plaatselijke veilinghal optrad. Het zou het enige optreden zijn dat de Beatles ooit in Nederland gaven.

Tijdens de feestelijkheden werd er ook een veiling georganiseerd van Beatles-memoralia. Een oude lp van de popgroep leverde het bedrag op van 6.500 euro. Het exemplaar van het album Please, Please Me was dan ook niet zomaar een album, maar een door de Beatles gesigneerd exemplaar. De koper, een handelaar, hoopt er in de VS een paar duizend euro meer voor te kunnen vangen.

Het was toenmalig verslaggever Herman Stok die de lp veertig jaar geleden tijdens de ook al legendarische rondvaart door de Amsterdamse grachten liet signeren. Het exemplaar is zo uitzonderlijk omdat de handtekening van drummer Ringo Starr ontbreekt. Hij was indertijd ziek en werd vervangen door invaldrummer Jimmy Nicol. Naast de handtekening van Nicol bevat het album uiteraard de krabbels van John Lennon, Paul McCartney en George Harrison.


Varen door de Amsterdamse grachten in 1964

-
Artikel over the Beatles in Blokker.