Destroyer beste luchtgitaarspeler van Nederland

Enkele anonieme FOK!-kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Zaterdagavond is de "Destroyer" verkozen tot Nederlands beste luchtgitaarspeler. Het deelnemersveld in de Amsterdamse poptempel Paradiso bestond uit veertien deelnemers. De winnaar 'speelde' een eigen compilatie van rocknummers. Destroyer is ook wel bekend als Michael Heffels uit Roermond. Dat heeft organisator van de Nederlandse kampioenschappen luchtgitaar spelen, Gyuri Vergouw zondag gezegd.

Eerder werd de "Destroyer" al tot de beste luchtgitaarspeler van Limburg gekozen. De nummer één luchtgitaar spelen van vorig jaar, Funky Jordi, werd dit keer tweede. Bij het spelen van een luchtgitaar hebben de deelnemers geen gitaar vast, maar doen zij alsof zij op een gitaar spelen.

De kampioenschappen werden bezocht door ongeveer 800 toeschouwers. Heffels mag op kosten van de organisatie door naar het wereldkampioenschap luchtgitaar spelen in het Finse Oulu, waar tegenstanders uit meer dan tien landen aan deelnemen. Daar wordt het festival sinds 1996 gehouden. Vorig jaar legde Funky Jordi daar beslag op de tweede plaats.