Rumsfeld weet nog steeds niet waar Bin Laden zit

SubheaderDonald Rumsfeld heeft vandaag in een gesprek met Amerikaanse soldaten aan boord van de USS Essex gezegd dat zijn vrouw hem vaak vraagt waar Osama Bin Laden zich schuil houdt. Vaak ook net nadat ze wakker zijn geworden. ''Wanneer ik 's ochtends de slaapkamer uitloop vraagt mijn vrouw mij altijd waar Osama is.'' Hij heeft echter geen enkel idee waar Bin Laden zich bevindt.

Volgens Rumsfeld is de jacht op Bin Laden nog nooit zo geconcentreerd geweest als nu. Maar nog steeds weten ze niet precies waar Bin Laden zich bevindt. ''Dat we dichtbij zijn telt niet'', aldus Rumsfeld. ''Bin laden staat onder zware druk, maar waar hij is weten we niet. Wanneer we het wisten zouden we hem gaan zoeken. Maar totdat hij gepakt is, is hij niet gepakt.''

Rumsfeld, die bekend staat om zijn creatieve bewoordingen, zei ook dat hij geloofde dat Bin Laden waarschijnlijk net als Saddam Hussein, plots opduikt na een tip. ''De enige manier om Bin Laden te vinden is iemand genoeg druk te laten uitoefenen op genoeg mensen, om uit te vinden of iemand een idee heeft waar iemand misschien iemand kent, die iemand kent en die weer iemand kent die weet waar Bin Laden zich misschien bevindt'', zei hij volgens 'The American Forcess Press Service'. ''Mensen werken zich kapot om Bin Laden te pakken te krijgen'', aldus de Amerikaanse Defensieminister.