Nederland krijgt nieuw christelijk radiostation

Nederland staat op het punt verrijkt te worden met een nieuw christelijk radiostation. 'Bright Radio' staat klaar in de startblokken om te beginnen. Alleen de financiering moet nog rond worden gemaakt. De vergunning van het Commissariaat voor de Media is al binnen.

Initiatiefnemers voor het nieuwe station zijn de Gelderlanders Alex Mons, Willem van Loenen en Chris Wolsing. Via de kabel en internet willen zij gospel, rock, middle of the road, R&B en dance muziek gaan uitzenden. "Veel mensen denken bij het horen van gospel enkel aan Afro-Amerikanen die met de handen in de lucht de Heer prijzen. Wij willen naast het muziekaanbod van seculiere bands vooral opgewekte muziek brengen waarin wordt gezongen over het evangelie. We denken goed te kunnen concurreren met radiostations als Sky Radio en Radio 538", aldus Mons.

Het station zou eerst Bright FM gaan heten, maar aangezien het station voorlopig geen FM-frequentie kan krijgen, is het Bright Radio geworden.

Het station moet geen nieuwe EO gaan worden. "Ik zie het meer als een aanvulling op wat de EO doet. Zij hebben maar beperkte zendtijd binnen het publieke bestel", zegt Mons. Ook EO-woordvoerder Martin van Oosteren is positief: "Ik denk dat we prima naast elkaar kunnen bestaan. Het is goed dat er meer stations zijn die het evangelie verkondigen, dat juichen we alleen maar toe."