Roland Garros: Uitslagen 1/2 finales vrouwen

Roland GarrosOp Roland Garros zijn de finalisten in het vrouwentoernooi bekend; de Russische vriendinnen Elena Dementieva en Anastasia Myskina zullen zaterdag gaan uitmaken wie het prestigieuze tennistoernooi in Parijs wint. Dementieva en Myskina wonnen donderdag hun partij van respectievelijk Paola Suarez en Jennifer Capriati.

Capriati, oud-winnaar in Parijs, had weinig in te brengen tegen Myskina. In de eerste set brak Myskina (6) Capriati al vrij snel en liep ze uit naar 3-0. De Amerikaanse, als zevende geplaatst, kwam daarna wel even terug tot 3-2, maar kwam nooit echt in haar spel. Het werd uiteindelijk 6-2, 6-2.

Elena Dementieva speelde in de eerste set haar Argentijnse opponent Paola Suarez volledig weg en veroverde deze set in 27 minuten met 6-0. Suarez, nummer één op de wereldranglijst der dubbels, vocht zich terug en in de tweede set kwam er zowaar wat spanning in de wedstrijd. Beide dames leverden vaker wel dan niet hun service in, op 6-5 voor Dementieva deed Suarez dit opnieuw, waardoor de Russische de set met 7-5 pakte.

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!