OM eist tien jaar tegen ontvoerder Terwindt

Icoon Binnenlands nieuwsHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem tien jaar celstraf geëist tegen de kidnapper van de 16-jarige Reinier Terwindt uit Nijmegen. Het ministerie beschouwt de 38-jarige Jos G. schuldig aan de gijzeling van de jongen eind vorig jaar, waarbij 10 miljoen aan losgeld werd geëist van de ouders.

G., woonachtig op het Cookeiland Raratonga, verkoos zijn slachtoffer na een zorgvuldige selectie van de top 500-lijst van rijkste Nederlanders van het maandblad Quote. De vader van de tiener is een steenrijke baksteenfabrikant. Reinier werd in de herfstvakantie uit zijn ouderlijk huis ontvoerd, waarna vier dagen werd vastgehouden in een vakantiehuisje in de Belgische Ardennen. Hij werd uiteindelijk bevrijd nadat de ontvoerder de tiener via de telefoon in contact wou brengen met zijn ouders. De jongen werd vastgebonden gevonden in de kofferbak van de auto van de kidnapper.

Op de ontvoeringszaak zaten ongeveer 450 mensen, waaronder ook Belgische en Duitse agenten, en enkele leden van de Amerikaanse FBI.