F1: Uitslag Grand Prix van Europa

tedades had ons via de nieuws-submit te melden:

Michael Schumacher heeft wraak weten te nemen na de enerverende race in Monte Carlo door relatief gemakkelijk de Grand Prix op de Nürburgring op zijn naam te schrijven. Rubens Barrichello en Jenson Button completeren het podium.

Direct na de start was het raak, Juan Pablo Montoya blokkeerde zijn remmen en moest uitwijken, omdat hij anders Barrichello van de baan zou kegelen. Deze uitwijkactie betekende echter wel dat hij zijn teamgenoot, Ralf Schumacher, van de baan tikte. Ook Cristiano da Matta werd slachtoffer van de situatie, daarmee twee uitvallers in de eerste bocht: Ralf en Christiano. Voor McLaren was het ook een race om snel te vergeten. Als eerste gaf de motor van Kimi Räikkönen de geest, vervolgens bleek ook de Mercedes-krachtbron achter David Coulthard niet betrouwbaar genoeg. Het Britse team kon dus voortijdig de spullen gaan pakken.

Takuma Sato lag gedurende een lange tijd op een mooie derde plaats en had zelfs zicht op de tweede plek. Maar een mislukte inhaalpoging op Barrichello betekende een extra pitstop voor de Japanner. Kort na deze pitstop was ook voor hem de race ten einde toen hij voor de tweede keer op rij een gigantische rookwolk produceerde.

Meer nieuws is te vinden op de FOK!F1manager