Volleybal: Uitslag Spanje-Nederland

Icoon Sport nieuwsHet Nederlandse mannenvolleybalteam heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Athene. Door de winst van de eerste twee sets in de wedstrijd tegen Spanje op het Olympisch kwalificatietoernooi in Madrid is het ticket veiliggesteld. De setstanden zijn 20-25 en 20-25. Op dit moment wordt de derde set nog gespeeld. Het toernooi was de laatste mogelijkheid voor het team om zich voor de Spelen te plaatsen.

Vrijdag won het Nederlands team, dat in 1996 de Olympische titel veroverde, al van Kameroen (3-0) en gisteren werd Cuba met 3-1 verslagen.

In andere kwalificatietoernooien die ook dit weekend worden gespeeld, stelden Australië, Frankrijk en Polen een ticket voor de Olympische Spelen veilig.

Update 13.48
Ook de derde set is door het Nederlandse team gewonnen. De setstand was 24-26. Nederland is defintief winnaar van het toernooi en kan zich gaan opmaken voor de Olympische Spelen.