McDonald's vreest kleine snackbar Emmen

Fastfoodketen McDonald's is blijkbaar erg bang voor de concurrentie van een kleine snackbar aan de Seinstraat in Emmen. Het logo van snackbar De Wichter, een grote W, zou het omgekeerde evenbeeld zijn van de bekende M van McDonald's. Een klassieke strijd tussen David en Goliath, en David geeft zich niet gewonnen.

Eigenaresse Truida van der Weide en compagnon Roelina Westerveld van De Wichter zijn niet echt onder de indruk van het juridisch wapengekletter van de hamburgergigant. "Die van McDonald's hebben toch geen recht op alle letters van het alfabet?"

McDonald's heeft haar Amerikaanse juristen aan het werk gezet en dat heeft de twee kleine ondernemers uit Emmen nog wel het meest verbaasd: "In Amerika? Dat is een knap eind weg. Komt zo'n achterlijk klein bedrijfje uit Drenthe helemaal in Amerika terecht." Volgens de eigenaresse van De Wichter heeft ze haar huisstijl al enigszins aangepast om de Amerikanen tegemoet te komen: "Kregen we bericht dat ze 'na hťťťťl lang studeren' tot de slotsom waren gekomen dat het publiek het nog te veel met McDonald's zou associŽren. Verder 'adviseerden' ze ons afstand te nemen van de kleuren geel en rood."

Ze heeft inmiddels wel besloten ook haar eigen huisstijl te gaan beschermen: ze heeft alvast de naam De Wichter laten vastleggen. Want van een tegenstander kun je ook leren.