'VB-politicus werd door zijn vrouw belaagd'

brom had ons via de nieuws-submit te melden:

De afranseling die Vlaams Blok-politicus Rob Verreycken zijn vrouw Martina Hellebaut gaf, blijkt volgens de Volkskrant toch in een heel ander daglicht te kunnen worden gesteld. Een Belgische rechter besloot namelijk al in februari van dit jaar dat Hellebaut niet meer in de buurt van haar man of haar kinderen mocht komen, omdat zij een 'mogelijke gevaarssituatie' voor hen zou zijn.

Doordat Hellebaut op straat toch contact zocht met haar man en kinderen, overtrad zij dit contactverbod. Bovendien blijkt nu dat zij, nadat zij hierover ruzie kregen, is begonnen met het spuiten van traangas richting Verreycken. Datgene deed bij Vereycken de stoppen doorslaan.

Bart Siffert, advocaat van Verreycken reageerde alsvolgt: "Mevrouw heeft woensdag haar moment om echtelijke moeilijkheden te veroorzaken wel zeer slecht gekozen." In België is nu andermaal ophef ontstaan over de eenzijdige berichtgeving rond dit soort onderwerpen waarbij Vlaams Blok-leden in de belangstelling staan. Vooral de krant 'De Morgen', die dit bericht de wereld in bracht met een paginagrote foto van de gekwetste Hellebaut, moest het hierbij ontgelden.