Pringles gaat chips bedrukken

Christmuz had ons via de nieuws-submit te melden:

Chipsmerk Pringles gaat vanaf juni chips bedrukken met teksten en plaatjes. De fabrikant van het aardappelzoutje, Procter & Gamble, heeft een nieuwe technologie ontwikkeld, die het mogelijk maakt woorden en afbeeldingen op de schijfjes te drukken. De komende maanden komen onder meer quizvragen, plaatjes, feitjes en moppen op de Amerikaanse Pringleschips. De fabrikant richt zich in eerste instantie op de jeugd.

De afbeeldingen op de chips zullen verschijnen in het rood en blauw, maar hebben geen invloed op de smaak van de chips en zijn niet schadelijk voor de gezondheid, aldus de fabrikant. Procter & Gamble claimt de eerste te zijn die de deze nieuwe technologie gaat toepassen.

Een van de toepassingen is het printen van quizvragen op de chips. Procter & Gamble heeft daartoe een overeenkomst afgesloten met Hasbro, de fabrikant van het bekende spel Trivial Pursuit. Er zullen 2.400 verschillende vragen en antwoorden op de chips geplaatst worden, die afkomstig zijn uit de jongerenversie van het spel.


De chipsproducenten proberen met allerlei 'gadgets' de consument aan zich te binden. Concurrent General Mills heeft een chips op de markt gebracht dat tegen de huid kan worden gedrukt en een tijdelijke tatoeage achterlaat.

Het is nog niet bekend of de bedrukte chips ook in Nederland op de markt komen.