Tennis: Uitslagen Roland Garros (25/05)

Roland Garros Martin Verkerk heeft zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de tweede ronde van de Franse Open in Parijs. In straight sets versloeg hij de Fransman Julien Boutter met 7-5 6-3 6-1. Verkerk, vorig jaar finalist op Roland Garros, speelde een aardige partij. In de tweede ronde zal hij het moeten opnemen tegen de Roemeen Victor Hanescu.

De als eerste geplaatste Zwitser Roger Federer won eveneens vrij eenvoudig. In drie sets versloeg hij de Belg Kristof Vliegen met 6-1 6-2 6-1. De Duitser Rainer Schüttler (7) verloor verrassend in drie sets van de Belg Xavier Malisse: 6-4, 7-5, 6-4. Titelverdediger Juan Carlos Ferrero uit Spanje, als vierde geplaatst, won in vier sets van de Duitser Tommy Haas: 3-6, 6-4, 6-4, 6-2.

Bij de vrouwen hebben de zusjes Williams (VS) beide zonder veel moeite de tweede ronde bereikt. Serena, als tweede geplaatst, won met 6-2, 6-2 van de Tsjechische Ivetta Benesova, Venus (4) had weinig moeite met de Thaise Tamarine Tanasugarn: 6-2, 6-4.

De rentree van de 47-jarige Martina Navratilova verliep niet zoals ze misschien gedroomd had: ze werd met 6-1, 6-3 van de baan geslagen door de Argentijnse Gisela Dulko. Navratilova won het toernooi van Roland Garros twintig jaar geleden en maakte dit jaar haar comeback in het enkelspel.

Meer sportnieuws vind je op de sportsite van FOK!