Circusartieste overlijdt na val

Enkele honderden kinderen en volwassenen in de Amerikaanse stad St. Paul waren tijdens een voorstelling van het Ringling Brothers en Barnum & Bailey Circus getuige van een dodelijke val. Acrobate Dessi España viel van ruim tien meter naar beneden. Ze gebruikte bij haar act geen net.

De acrobate kwam zwaar gewond in het ziekenhuis terecht en overleed daar zeven uur later. In haar act haalde España kunsten uit met twee lange stroken doek die aan het dak van de circustent hingen. Volgens een getuige raakte één van de doeken los, waarna España met haar hoofd op de grond viel.

Een woordvoerster van het circus meldde de media dat Dessi España de show sinds januari opvoerde. De man, kinderen en schoonfamilie van de verongelukte artieste traden op in hetzelfde circus. Zelf geboren in een Bulgaarse circusfamilie leefde de vrouw van kindsaf een leven in het circus. Op haar 13e haalde ze een vermelding in het Guinness Book of Records door 75 hoepels draaiende te houden om haar lichaam. Een record dat ze later nog twee keer verbrak.


Circusartieste Dessi Espana maakt dodelijke val
Dessi España en de act die haar noodlottig werd