Voetbal: Uitslag Amstel Cup finale

FC Utrecht is nationaal bekerwinnaar geworden door FC Twente met 1-0 te kloppen. Dave van den Bergh maakte in de Kuip de enige treffer in de bekerfinale.

In een qua spel barre finale schoot de bal heen-en-weer tussen de beide ploegen. In de eerste helft had Utrecht iets meer overwicht, maar kansen waren er niet te noteren. Twente schoot eenmaal hard over het Utrechtse doel. Na rust kwam Twente beter uit de kleedkamer, wat de wedstrijd iets aantrekkelijker maakte. Tot goedlopende combinaties kwam het echter nauwelijks. Van den Bergh zette vervolgens van afstand Utrecht fraai op een 1-0 voorsprong. Daarna zakte de wedstrijd echter in. Onvriendelijkheden over en weer bepaalden vervolgens het beeld. Jeroen Heubach mocht een kwartier voor tijd vertrekken nadat hij Utrecht-verdediger Zuidam op het hoofd raakte. De stand bleef zoals hij was.

FC Twente - FC Utrecht (0-1)
66' Van den Bergh 0-1

Geel: Ouedraogo, Polak (beiden Twe), De Jong, Zuidam, Chaiat, Keller (allen Utr)
Rood: Heubach (Twe)