Int. Socialisten verhinderen komst Michiel Smit

Gisteravond hebben zo'n 70 aanhangers van de Internationale Socialisten en de Anti Fascistische Aktie (AFA) verhinderd dat Michiel Smit van NieuwRechts een discussiebijeenkomst kon bijwonen in het Marokkaanse jongerencentrum Argan in Amsterdam. Smit was uitgenodigd om onder meer in discussie te treden met Marokkaanse Nederlanders en D66-fractievoorzitter Boris Dittrich.

De Internationale Socialisten (IS) zeggen op hun eigen site dat de discussie daarna is doorgegaan onder een andere noemer: hoe stoppen we racisme en fascisme? ''Het was een constructieve discussie waar het merendeel van de aanwezigen een duidelijke conclusie trok: het is zinniger om onderling een debat te voeren over wat we tegen racisten en fascisten kunnen doen dan er eentje uit te nodigen'', aldus de IS-verklaring. De IS en de AFA beschouwen Smit als een fascistisch politicus en een nazi.

Op de Marokkaanse website Marokko.nl zijn echter hele andere verhalen te lezen. Daar wordt schande gesproken van de actie van de Internationale Socialisten en de manier waarop die willen bepalen met wie er wel en niet gediscussieerd mag worden. Ook op de site van Indymedia valt kritiek te lezen. De IS wordt er onder meer van beschuldigd het debat gekaapt te hebben voor eigen doeleinden.

Michiel Smit reageert op zijn eigen site nogal koeltjes op het gebeuren. Volgens hem is hij als alternatief posters gaan plakken in Amsterdam.

Overigens schijnt D66-Tweede Kamerlid Boris Dittrich vlak voor aanvang te kennen hebben gegeven niet in discussie te willen treden met Smit.
Smit op verjaardag met bestuurslid van de NNJ
Fotoserie v. GeenStijl