Tumor op wonderbaarlijke wijze verdwenen

Een tumor dat aangetroffen was bij de geboorte van een kind bleek maandag, ruim twee jaar na zijn geboorte, op wonderbaarlijke wijze verdwenen te zijn. Doktoren van de Universiteit van CaliforniŽ noemen het zeer ongewoon.

Op 13 september 2001 werd Brandon Connor geboren, zoon van Kristin en Mike Connor. Doktoren ontdekten kinderkanker bij de baby nabij de ruggegraat en diagnostiseerden het als neuroblastoma.

De doktoren konden de tumor verwijderen, maar dan riskeerden ze dat hun zoon verlamd werd, omdat het tegen de ruggegraat aan lag. Als ze het lieten zitten riskeerden ze de dood. Er werd besloten de tumor in de gaten te houden en te kijken hoe het groeide.

Meer dan twee jaar waren de Connors bezorgd dat de tumor zich zou verspreiden. Bij elke buikpijn of symptoom en bij elke MRI scan maakten ze zich bezorgd dat de dodelijke kankercellen zich verspreid hadden.

In augustus was Brandon drie weken ziek en had een abnormale koorts en buikpijn. De familie Connor vreesden dat het voorbij was. Deze week kon de risicovolle neuro-operatie uitgevoerd worden in San Fransisco.

Op maandag was er nog ťťn test te gaan wat tussen Brandon en de operatie stond: Een MRI van Brandons rug. Toen de doktoren maandagavond op de MRI keken, konden ze hun ogen niet geloven: De tumor was verdwenen!

"Het is zeer ongewoon", zegt Dr. Katherine Matthay, hoofd van de pediatrische oncologie van de Universiteit van CaliforniŽ, een neuroblastoma expert en een van Brandons doktoren. "De tumor is verdwenen en de kansen zijn groot dat het niet terugkomt."

"Ik kan niet beschrijven hoe we ons voelden", zegt Kristin, de moeder van Brandon. "Het is zo'n lange weg geweest, we waren compleet uitgeput". De ouders denken dat het een beproeving van God is geweest.