Proces Dutroux: Rijkswachter noemt zich zondebok

FEESTsdeel had ons via de nieuws-submit te melden:

Voormalig rijkswachter René Michaux meent "dat hij de enige zondebok moest zijn" in de zaak-Dutroux. Dit is dinsdag door Michaux verklaard tijdens zijn tweede verhoor in deze zaak.

In 1995 deed Michaux huiszoeking bij Dutroux. Op dat moment waren de twee ontvoerde meisje Julie en Melissa nog in leven. Hij vond de meisjes echter niet. Tijdens verhoor door een speciale Kamercommissie in 1996 liet Michaux een uiterst zwakke indruk achter.

Volgens Michaux is toen besloten hem als zondebok te laten fungeren. Dit zou onderling besloten zijn tussen: de top van de rijkswacht, het vroegere nationale politiekorps in België en leidinggevende politici. Dit zou hij bovendien gehoord hebben van een journalist, die is getrouwd met een woordvoerster van de Belgische rijkswacht. De woordvoerster doet te verklaringen van Michaux af als ,,grote onzin''.

Het tweede verhoor met Michaux was op verzoek van de advocaten van Dutroux. Deze hadden het verzoek ingediend nadat Michaux na afloop van het eerste verhoor had aangegeven dat hij de rol van zondebok op zich moest nemen. De raadslieden van Dutroux wilden daar nadere uitleg over. De afgelopen dagen liet Michaux weten met grote onthullingen te komen. Hij kwam echter niet met inhoudelijke nieuwe mededelingen.

Zie voor meer informatie ook het Dossier: De zaak Dutroux