Heineken-ontvoerder krijgt rijbewijs niet terug

FEESTsdeel had ons via de nieuws-submit te melden:

Freddy Heineken-ontvoerder Willem Holleeder krijgt zijn rijbewijs niet terug via de voorzieningenrechter. De man wilde het roze papiertje terug nadat het eind april was ingenomen vanwege een forse snelheidsovertreding. Holleeder vreest voor een aanslag en wil zich alleen in gepantserde auto's verplaatsen. Om zijn rijbewijs alsnog terug te krijgen moet Holleeder naar de strafrechter. Dat bepaalde de voorzieningenrechter in Haarlem, F. Bakker, dinsdag in kort geding.

Om onbekende reden vond het kort geding vrijdag achter gesloten deuren plaats. Alleen H.'s raadsman A. Moszkowicz en landsadvocaat W. Heemskerk waren aanwezig. De politie meent dat de Heineken-ontvoerder regelmatig te hard heeft gereden en dat het daarom terecht is dat het rijbewijs is ingenomen. Dinsdag is het geding schriftelijk afgehandeld. Beide partijen en hun raadslieden waren niet aanwezig.

Eerder kwam Holleeder in het nieuws doordat in zakenblad Quote een foto stond van hem en vastgoedmagnaat Willem Endstra. De vastgoedmagnaat werd maandag vlakbij zijn kantoor in Amsterdam-Zuid doodgeschoten.