Zeepkistenrace leidt tot chaos in Nijmegen

nafnaf had ons via de nieuws-submit te melden:

De Red Bull Zeepkistenrace die vandaag in het centrum van Nijmegen werd gehouden heeft tot een grote verkeersdrukte op de wegen richting Nijmegen geleid. Vanmiddag werd het door de organisatie afgeraden nog naar de stad te komen. Op de snelwegen stonden files en alle parkeerplaatsen in het centrum waren bezet.

In totaal kwamen zo'n 80.000 bezoekers op het evenement af. Een politiewoordvoerder noemde de sfeer ondanks de onverwachte toeloop 'goed'.

Het is de tweede keer dat deze zeepkistenrace in Nederland gehouden wordt. Twee jaar geleden vond de eerste editie plaats in Bloemendaal. In Nijmegen deden 125 teams mee. Het team 'Hou me tegen' uit Rosmalen werd de grote winnaar. De kist in de vorm van een frikandel bewees de beste combinatie te bezitten van snelheid en creativiteit.


Zeepkistenrace
De winnaar


Prominenten
Aan het evenement deden diverse 'prominenten' mee. Zo waren Winston Gerschstanowitz, Sabine en Bianca van Big Brother, Erben Wennemars, Spike en Jamie van Di-rect en de soapies Tamara Brinkman en Jasmine Sendar in een zeepkist te bewonderen. In de jury zaten Henkjan Smits en Froukje de Both en als presentator was Olav Mol aangetrokken.