Man laat opa opgraven voor DNA-test

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

De 62-jarige Ier Dermot O'Regan heeft zijn overleden grootvader laten opgraven. Dit om een DNA-test op hem uit te voeren. Deze test moet bewijzen dat O'Regan recht heeft op een erfenis van 165 miljoen dollar van een in 1983 overleden Amerikaanse.

Afgelopen donderdag zijn er tests uitgevoerd op een deel van het dijbeen van het skelet van de opa van de man, Jerehmia O'Regan. In de VS zal nu worden vastgesteld of Dermot O'Regan uit Cork (zuid-Ierland) een neef is van Mary Elen Sheelan. Zij stierf in 1983, zonder kinderen of testament.

O'Regan beweert dat Mary Ellen Sheehan aan het eind van de 19e eeuw op jonge leeftijd vanuit Bandon, nabij Cork, naar de VS emigreerde. Haar moeder zou een zus zijn van de grootvader van O'Regan, die nu dus opgegraven is. Mary Ellen trouwde in Amerika met een politieman. Zij kregen samen vier kinderen, maar die zijn allen overleden.

Dermot O'Regan vecht al zestien jaar voor de erkenning van zijn rechten. De monsters van het skelet van zijn opa zullen worden vergeleken met de monsters die in januari van het skelet van Sheelan werden genomen. De uitslag zal over ongeveer een maand bekend zijn. Er zijn overigens meerdere mensen die claimen recht te hebben op (een deel van) de erfenis.