Democraten kiezen Jerry Springer als gedelegeerde

Icoon US verkiezingen 2Talkshowhost Jerry Springer (60) is door de Democraten in de Amerikaanse staat Ohio gekozen als gedelegeerde voor de partijconventie waarop de partij officieel John Kerry als presidentskandidaat zal aanwijzen. De conventie zal eind juli plaatsvinden in Boston.

Springer is één van de 159 gedelegeerden van Ohio. De namen van de gekozenen werden afgelopen vrijdag bekend gemaakt. Republikeinen reageerden lacherig op de keuze voor de TV-persoonlijkheid. "Ze zouden absoluut beschaamd horen te zijn over deze man. Het lijkt erop dat normen en waarden aan de kant worden geschoven in de partij van Bill Clinton," schamperde de voorzitter van de Republikeinen in Ohio.

Dan Trevas, woordvoerder van de Democraten in Ohio, verdedigde de keuze voor Springer. "Hij was alleen dit jaar al bij 50 partijbijeenkomsten. Hij is een uitstekend pleitbezorger voor onze partij," stelde Trevas. Vanwege zijn verdiensten voor de Democraten in Ohio werd Springer dit weekend uitgeroepen tot 'Democrat of the Year' in de Amerikaanse staat.

Senaatszetel
Jerry Springer was burgemeester van Cincinnati voordat hij startte met de succesvolle en spraakmakende 'Jerry Springer Show'. Hij gaf vorig jaar 1 miljoen dollar uit in een verkiezingscampagne om eventueel senator te worden, maar besloot zich op het laatste moment terug te trekken. Hij verklaarde niet in de politiek te gaan zolang hij nog bezig is met zijn TV-show. Verwacht wordt dat hij zich in 2006 alsnog verkiesbaar zal stellen voor of het gouverneurschap van Ohio of een senaatszetel namens die staat.

Jerry Springer
Jerry Springer