Arabic Music Awards lopen in 't honderd

Het was de eerste keer dat de show 'Arabic Music Awards' plaatsvond en het liep volledig in het honderd. Slechts enkele artiesten waren komen opdagen om hun prijs in ontvangst te nemen, de show begon tweeënhalf uur te laat en het publiek stapte massaal op.

Het "spektakel" vond plaats in het Internationale Congrescentrum in Dubai en werd georganiseerd door de Arab Music Academy en Dubai Media City. Het was de bedoeling dat het een avond vol met beroemdheden en spectaculaire optredens zou worden, het liep echter anders. Het zou beginnen rond half 10, maar wegens allerlei problemen begon het pas na middernacht. Dit leidde tot boegeroep en een fluitconcert van het tweeduizendkoppig publiek, dat tot 5.000 dirham (1.145 euro) had neergelegd voor kaarten.

Toen het eindelijk begon hadden de presentatoren problemen met hun microfoon, die telkens aan- en uitging. Ook hadden ze geen flauw benul wie ze eigenlijk moesten aankondigen. Na acht minuten werd de live-uitzending op verschillende Arabische televisiezenders stopgezet. Om half vier 's nachts vertrokken de laatste nog overgebleven bezoekers, samen met een handjevol artiesten. De organisatie bleef achter met een groot trauma en een koffer vol onuitgereikte awards.