3 jongeren dood na botsing auto met trein

rkcoa had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een treinongeluk zijn gisteravond drie jongeren om het leven gekomen. Twee jongens van 19 jaar en een meisje van 17 jaar uit Doetinchem werden op een overweg bij een zandpad tussen de Gelderse plaatsen Terborg en Doetinchem door een stoptrein geschept. De twee jongens waren op slag dood. Het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De jongeren passeerden gisteravond rond tien uur een onbewaakte spoorovergang, waarbij zij door onbekende redenen de trein niet aan zagen komen. De auto raakte totaal vernield, waardoor de brandweer het zwaargewonde meisje uit het voertuig moest bevrijden.

De trein, van vervoersmaatschappij Syntus, kwam uit de richting van Gaanderen en had ongeveer tien passagiers aan boord. Zij werden na enige tijd met een bus naar Doetinchem vervoerd.

De politie heeft verklaard dat uit een eerste onderzoek is gebleken dat de auto met 'behoorlijke snelheid' over het zandpad heeft gereden. Nader onderzoek moet nog uitwijzen wat de exacte oorzaak is geweest. Het treinverkeer tussen Winterswijk en Doetinchem lag als gevolg van het ongeval een groot deel van de nacht stil, maar rijdt inmiddels weer volgens schema.