Marilyn Manson als Jezus in film

Icoon Marilyn Manson zal in de muzikale horrorfilm 'Diamond Dead' de rol van Jezus Christus op zich nemen. De film zal worden geregisseerd door George A. Romero, bekend van de zombiefilm 'Night Of The Living Dead'. Richard Harley, van onder meer de musical 'the Rocky Horror Show', tekent voor de composities.

De film wordt een zwarte komedie over een zangeres die bij een rockband wil zingen, maar op een gegeven moment per ongeluk de bandleden doodt. Dan sluit ze hoogstpersoonlijk een pact met de Duivel om de band terug tot leven te brengen; hiertoe moet ze dan wel 365 mensen zien te vermoorden.

Manson, die bekend staat om zijn anti-christelijke uitingen, zal in de film een wietrokende Jezus neerzetten. Volgens insiders zouden Gwen Stefani en David Bowie ook zijn benaderd voor een rol in de film.

Een woordvoerder van de filmmaatschappij zegt heel veel verschillende reacties gekregen te hebben. ''Er wordt gebeden voor ons, anderen hebben ons al vervloekt maar veel mensen zijn ook erg benieuwd.'' De release van de film staat gepland voor 2005.


Manson in actie