Canadese man die opgroeide als meisje pleegt zelfmoord

Morpheus2002 en superbeurt hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Canadese man die door zijn ouders werd opgevoed als meisje, heeft op 38-jarige leeftijd zelfmoord gepleegd. De man, David Reimer, werd in 1966 als jongetje van acht maanden besneden. De behandelend arts raakte toen per ongeluk de penis van de baby met een elektrisch cauterisatie-apparaat (een apparaat waarbij door hitte, elektriciteit of door chemische stoffen weefsel wordt vernietigd), waardoor zijn geslachtsdeel dusdanig verbrandde dat het er uiteindelijk afviel.

Gender-deskundige John Money raadde de ouders van Reimer aan zijn hele geslachtsdeel te verwijderen en hem vrouwelijke hormonen toe te dienen. Volgens de gender-deskundige speelt de manier van opvoeden een grotere rol voor de sekse van een kind dan diens genetische gegevens.

De ouders noemden David voortaan Brenda en voedden hem op als meisje. Aanvankelijke verschillen tussen David en zijn tweelingbroer Brian verdwenen toen David in de puberteit kwam. "Ik heb echt geprobeerd een dame van hem te maken", zei zijn moeder in 1997 in een televisie-interview. "Maar het gebeurde niet."

De vader van David vertelde hem op zijn vijftiende wat er gebeurd was. David besloot toen niet langer meer een meisje te willen zijn. Hij liet zijn borsten verwijderen, een penis aanzetten van spierweefsel en kraakbeen, en veranderde zijn naam weer in David.

Uiteindelijk trouwde David. Hij kon geen kinderen verwekken, maar werd wel vader van drie stiefkinderen. Omdat hij niet goed met geld kon omgaan, leefde hij vaak in armoede. Drie keer eerder probeerde hij zelfmoord te plegen. Twee jaar geleden pleegde zijn tweelingbroer Brian zelfmoord. David verloor later zijn baan en hij scheidde van zijn vrouw. Enige tijd geleden verloor hij bij een mislukte investering zijn spaargeld.


David Reimer