Fiets weer terug na foto krant

Icoon Weird nieuwsDe Amersfoortse Grada Buntslag, die onlangs haar fiets op de voorpagina van de krant zag staan, heeft haar rijwiel weer terug. De vrouw wist niet wat haar overkwam toen ze op de eerste zijde van de Amersfoortse Courant een foto van een snorfietser zag; rijdend, met haar gestolen fiets om zijn nek. Grada’s fiets was de maandag daarvoor gestolen.

Na de merkwaardige ontdekking aarzelde de vrouw niet en ging ze, met de betreffende krant onder de arm, op weg naar de plaatselijke politie. Deze kon de fietsendief al snel in de kraag grijpen. De man bleek een bekende te zijn van het politieapparaat. Ondanks het feit dat de dief gauw kon worden gepakt had Grada haar fiets niet terug. De dief had de tweewieler doorverkocht, en was'niet in staat zich er iets van te herinneren´, aldus de politie.

Echter, na het nodige speurwerk kon de fiets weer terug worden gebracht naar de rechthebbende eigenaresse. En deze trapte gisteren weer vrolijk rond in haar woonplaats, alsof er niks gebeurd was.