Medewerkers gamecafé vermoord

In Sjanghai (China) hebben bezoekers van een Internet/gamecafé twee medewerkers vermoord na een ruzie over het gebruik van de computers. Lokale kranten maakten bekend dat er rond één uur 's nachts ruzie uit was gebroken in het gamecafé nadat een medewerker de bezoekers had verteld dat ze een lidmaatschapskaart moesten kopen als ze de hele nacht wilden blijven. Dergelijke gelegenheden hebben vaak lagere tarieven 's nachts om computerspelfanaten tegemoet te komen.

Een andere medewerker probeerde te bemiddelen in de ruzie, maar ongeveer tien mannen trokken messen en joegen het tweetal de toiletten in. Daar werden de twee medewerkers doodgestoken.

In China is er veel kritiek op Internet/gamecafés, omdat daar toegang wordt geboden tot pornografische websites, goksites en sites die kritiek leveren op de Communistische partij. Tevens bieden de cafés onderdak voor spijbelaars en game-verslaafden.

In juni 2002 werden duizenden Internet/gamecafés gesloten nadat twee tieners een Internetcafé in brand staken na een ruzie met de managers. Daarbij kwamen toen vijfentwintig mensen, voornamelijk studenten, om het leven. Eind april van dit jaar werden duizenden Internetcafés gesloten om de controle op pers en elektronische media te verstevigen.