Burgemeester Losser stapt op

Burgemeester van Losser, N. van den Nieuwboer-Langenkamp, van het CDA stapt op. Dit naar aanleiding van een tekort van anderhalf miljoen euro bij Landesgartenschau, een soort van Keukenhof met culturele activiteiten. Dit maakte een woordvoerder van de provincie Overijssel bekend.

Twee weken geleden zegde de gemeenteraad haar vertrouwen in het college van burgemeester en wethouders op. Een bemiddelingspoging van de Overijsselse commissaris van de Koningin mocht daarbij niet meer baten. Hierdoor moest Van den Nieuwboer vandaag haar gedwongen vertrek bekend maken.

Vorig jaar werd de Landesgartenschau samen met de Duitse gemeente Gronau georganiseerd. De gemeenteraad verwijt het college van B&W dat de gemeenteraad niet tijdig is geïnformeerd over de financiële problemen.

Bijna vier jaar was Van den Nieuwboer burgemeester van de gemeente Losser. Over haar vertrekregeling is nog niets bekend gemaakt. Dit terwijl de fractievoorzitters achter de schermen al praten over een nieuw college. Wie de burgemeester gaat opvolgen is nog onbekend.