Jongeren Staphorst zorgen weer voor amok

Opnieuw was het dit weekend onrustig in Staphorst. Net als vorige week moest de politie in de nacht van zaterdag op zondag ingrijpen om ongeregeldheden te voorkomen. Elf personen werden aangehouden wegens openlijke geweldpleging, mishandeling en vernieling.

Naar aanleiding van de rellen van vorige week was de politie voorbereid op nieuwe onrust. En even na middernacht was het inderdaad raak, ongeveer vijftig jongeren richtten zich opnieuw op een woning aan de Oude Rijksweg. Tussen 1:00 uur en 3:30 uur voerden de agenten enkele charges uit, onder meer omdat lantaarnpalen over de straat waren gelegd. De groep jongeren was inmiddels uitgegroeid tot zo'n 200 oproerkraaiers.

Vorige week werden al vier personen aangehouden. Drie van hen zitten nog in voorarrest. De politie vermoedt dat de oorzaak van de onrust in het traditionele brommerrijden in de nacht na Koninginnedag ligt. Het is in de streek traditie om op en rond Koninginnedag 's nachts rond te racen op bromfietsen zonder uitlaat. De bewoners van de belaagde woning zouden hierover geklaagd hebben, waarop zeven brommers in beslag werden genomen.


Onrust in Staphorst, jongeren willen een huis in brand steken
Ook vorig weekend waren er problemen
tussen politie en jongeren in Staphorst