F1: Uitslag Grand Prix van Spanje

Michael Schumacher heeft in Barcelona de vijfde Grand Prix op rij gewonnen. Zijn teamgenoot Rubens Barrichello werd tweede. Jarno Trulli wist de derde plek te bezetten. De Ferrari's deden zo mede goede zaken voor de strijd om de constructeurstitel.

Trulli had een geweldige start. Hij schoot van de vierde plek iedereen voorbij en ging als leider in de wedstrijd de eerste bocht in. Michael Schumacher kon aanhaken en de twee sloegen een klein gat met de rest van het veld. Jenson Button, die gister al de fout in ging, deed het voorzichtig aan en bleef op de 14e plek hangen. Juan Pablo Montoya had een slechte start en reed als snel achter twee Ferrari's, twee Renaults en de uitstekend gekwalificeerde Takuma Sato.

Vanaf het moment dat Trulli de pits in dook was het echter gedaan met de hoop en reden Schumacher en Barrichello gemakkelijk bij de rest van het veld weg. Giancarlo Fisichella reed al een goede eerste kwalificatie en deed wederom goed mee. Lange tijd reed hij zesde, maar uiteindelijk moest hij toch Ralf Schumacher nog voor zich dulden.

Montoya stalde zijn wagen in de pits nadat hij twee rondes rond had gereden met defecte remmen. Het team liet hem doorrijden, maar besloot uiteindelijk om de Colombiaan toch binnen te halen. In de pits bleek dat de remmen zwaar oververhit waren en dus staakte hij daar de race. Er waren in totaal liefst zeven uitvallers in Spanje.

Voor McLaren was het weliswaar de tweede maal dit seizoen dat ze beide wagens over de streep kregen, van harte ging het niet bij het team. De hele race reden ze gezichtsloos mee achterin het veld.

Meer nieuws is te vinden op de FOK!F1manager