Vrouwen vrezen vrijlating naamgenote

Icoon Buitenlands nieuwsMaxine Carr is waarschijnlijk een van de meest gehate vrouwen in Engeland. In augustus 2002 kwam zij in het nieuws omdat haar verloofde Ian Huntley de tien jaar oude meisjes Holly Wells en Jessica Chapman vermoord bleek te hebben. Carr was niet schuldig aan de moorden, maar werd veroordeeld wegens obstructie van de rechtsgang.

Zeventien naamgenotes van de vrouw maken zich zorgen nu ze wellicht binnenkort weer op vrije voeten komt. Volgens de Britse krant Sunday Telegraph zou Carr volgende week al vrijgelaten worden. De naamgenotes zijn bang dat ze zullen worden aangevallen door mensen die hen verwarren met de voormalige klassenassistent. De Britse politie heeft laten weten dat de vrouwen indien nodig kunnen rekenen op speciale politiebescherming.

Een 38-jarige Maxine Carr ziet de dag van de vrijlating angstig tegemoet. "Ik hoop en bid maar dat er niet een of andere idioot of halve gare iets in zijn hoofd gaat halen. Als ik voor de telefoon mijn naam noem, zijn mensen eerst een minuut erg stil en je hoort ze denken of ik haar zou zijn." Een 76-jarige weduwe met de beruchte naam heeft overwogen haar voornaam te wijzigen in Marjorie.

Foto afkomstig van 'News.BBC.co.uk'Twee maal levenslang
De verdwijning van en moord op Holly en Jessica in de zomer van 2002 schokte Groot-Brittannië. Pas 2 weken na de verdwijning werden de lichamen van de meisjes gevonden. Tegelijkertijd werden Maxine Carr en haar vriend Huntley opgepakt. Beiden waren werkzaam op de school van de vermoorde meisjes. Carr en Huntley hadden meteen na de verdwijning zelfs meegeholpen met de zoektocht. Huntley werd in december veroordeeld tot twee maal levenslang. Carr kreeg drieënhalf jaar cel opgelegd.