Brigitte Bardot beschuldigd van rassenhaat

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Het voormalige Franse sekssymbool en oud-filmactrice Brigitte Bardot is gisteren in Parijs aangeklaagd wegens het aanzetten tot rassenhaat. Reden is de inhoud van een boek dat vorig jaar van haar hand verscheen. In het boek, 'Een Schreeuw in de Stilte' moeten onder meer moslims, homo's en gehandicapten het ontgelden.

Tegen de rechter zei Bardot zich te verontschuldigen als ze met haar boek iemand gekwetst heeft. Ze kondigde evenwel aan dat ze zich blijft verzetten tegen rassenvermenging. Ze uitte ook haar bezorgdheid over wat zij omschreef als ''de infiltratie van moslimextremisten in Frankrijk.''

'Een Schreeuw in de Stilte' waarvan al 275.000 exemplaren zijn verkocht, is een schotschrift dat zich keert tegen uiteenlopende verschijnselen, zoals: moderne kunst en architectuur, milieuvervuiling, snelheidsbeperkingen op de autowegen, housefeesten (met name de raveparties) en de Franse liefde voor afkortingen. Over haar schrijfkwaliteiten zei Bardot tegen de rechtbank dat ze geen Balzac is; een gerenommeerd Frans schrijver uit de 19e eeuw. ''Dat heeft de rechtbank geconstateerd,'' zo antwoordde de rechter.

Bardot, die al drie maal eerder is veroordeeld vanwege racisme, kan één jaar celstraf krijgen als ze schuldig wordt bevonden. De uitspraak is op 10 juni.



Bardot toen

Bardot nu