Uitslagen UEFA Cup (06/05/04)

Gisteravond werden de returns in de halve finales van de UEFA Cup verspeeld. Na de doelpuntloze heenwedstrijden waren goals andermaal kostbaar. Olympique Marseille en CF Valencia bleken echter te kunnen scoren.

In Marseille kwam de thuisploeg vlot op voorsprong. Drogba scoorde na een goed kwartier na een vlotte uitval met het scheenbeen de 1-0. Keeper Given zag geen kans de bal te keren. Newcastle United, dat eerder PSV uit dode spel situaties op de knieen kreeg, was ditmaal 'actief' gevaarlijk. Hoewel het zowel verdedigend als aanvallend gehandicapt was, kregen Shearer en Marlet kansen op de gelijkmaker. Ver in de tweede helft was het echter weer Drogba die de beslissing bracht (2-0).

Valencia was als Spaans koploper thuis zwaar favoriet tegen Villarreal. Het ploegje uit het zuid-westen van Spanje bleek echter goed opgewassen tegen Valencia. De thuisploeg opende sterk met enkele doelkansen. Na een kwartier beging Juliano Belletti van Villarreal een overtreding, waarna de bal op de stip werd gelegd. Mista verbrak daarna de brilstand. Uiteindelijk zou dat de enige goal in de confrontatie blijken. Villarreal kreeg met de nederlaag minder dan het toekwam. In de tweede helft was het de beter voetballende ploeg. Scoren deed het echter niet.

De UEFA Cup finale is woensdag 19 mei in Göteborg.