Meisje bewusteloos geslagen op schoolbal

Icoon Buitenlands nieuwsOnlangs is een veertienjarig meisje bewusteloos geslagen op een schoolfeest in Mount Vernon, gelegen in de deelstaat Washington. De tiener werd aangevallen door verschillende vrouwelijke scholieren op een beschermd middelbaar schoolbal, speciaal voor goede leerlingen.

Het meisje, lerend aan de Mount Baker Middle School, had ruzie met scholieren van de LaVenture Middle School, die samen op de LaVenture campus het feest vierden. Toen ze zich omkeerde en weg liep werd ze in de rug aangevallen. Het incident werd gezien door vele ooggetuigen. “Ze viel op de grond, waar ze meerdere malen werd geschopt”, aldus Bergsma, die het allemaal had zien gebeuren.

Tara Drowd, rector op de middelbare school LaVenture, zag verschillende mensen om de dansvloer heen cirkelen en ging op onderzoek uit. Toen ze het slachtoffer op de grond zag liggen beŽindigde Tara het gevecht, aldus een woordvoerder van de Mount Vernon School. Ongeveer 150 studenten waren uitgenodigd op het schoolbal, 3 ervan zijn verwijderd. De vechtende meiden zijn bovendien gearresteerd.