Britse jongen kan het snelst sms'en

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

James Trusler uit East-Sussex in Engeland is degene die het snelste ter wereld sms'jes kan versturen. James, die werkzaam is als ingenieur bij Britse Vodafone-netwerk, kan met zijn duim een bericht van 160 tekens intikken in de recordtijd van 1 minuut en 7 seconden.

Het volgende bericht moest hij typen voor zijn record: 'The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.'

Hiermee verbeterde hij zijn eigen record met 59 seconden. Ook bij de vorige recordpoging ging het om een ongeziene tekst van 160 tekens. Naar eigen zeggen verstuurt hij meer dan 4000 berichten per maand. Hij sms't dus meer dan 100 keer per dag. Sms'jes sturen hielp James zelfs aan een vrouw. Hij is net verloofd met de 26-jarige Komila Chandra.

'We kunnen ons veel beter uitdrukken in sms'jes. Ik ben er altijd erg snel in geweest. Ik ken mijn gsm en weet de toetsencombinaties van de verschillende letters uit het hoofd.', aldus de razendsnelle sms'er.