Nationaal nummer voor energiestoringen

Icoon Binnenlands nieuwsVanaf de eerste dag van juli wordt er in Nederland een algemeen nummer ingesteld voor het melden van storingen van gas- en/of stroom en voor het melden van gaslucht. Het Nationaal storingsnummer, 0800-9009, is geheel gratis en is een initiatief van EnergieNed. In deze federatie zijn alle energiebedrijven van Nederland vertegenwoordigd.

Het instellen van een landelijk nummer is een gevolg van de energiemarkt die op één juli “vrij” wordt. Op dat moment zal iedereen vrij zijn in de keuze van de energieleverancier. Met het invoeren van een nationaal nummer hoopt EnergieNed eventuele onduidelijkheden omtrent het melden van storingen te voorkomen. Via het nummer zullen storingsmeldingen direct bij de goede leverancier terecht. Storingen die binnenshuis plaats vinden, zal de klant zelf moeten oplossen en daarom kan er dan niet met het nummer worden gebeld.

Momenteel hanteren de verschillende energiebedrijven nog allen een apart nummer. Dit zal zo zijn tot de invoering van het Nationaal storingsnummer.