Drie bomexplosies in Athene

Vannacht zijn er bij een politiebureau in Athene drie tijdbommen ontploft. De explosies hebben geen ernstige schade veroorzaakt, aldus een woordvoerder van de politie.

Het gebied rond het station in Kalithea werd door de politie afgezet nadat er een anonieme melding werd gedaan bij een krant. De eerste twee bommen explodeerden binnen vijf minuten, de derde explosie was een half uur later. De derde bom ontplofte terwijl de explosieven opruimingsdienst nog bezig was de bom te traceren. Er is bij de derde explosie één politieagent gewond geraakt, en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De plaats Kalithea is dichtbij diverse hotels die gebruikt worden door Olympische afgevaardigden. De drie explosies hebben de angst gewekt voor politiek geweld tijdens de Olympische Spelen.

De politie neemt dit incident erg serieus, terwijl de spelen nog maar drie maanden verwijderd zijn. Drie geavanceerde bommen die ontploffen vlakbij een politiebureau zou serieus genoeg moeten zijn voor de politie, aldus de Olympische hotelgasten. Vandaag wordt er in Athene een ceremonie gehouden, omdat de Spelen over precies 100 dagen beginnen.