Nieuw middel op stations in strijd tegen bomaanslagen

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Op een treinstation in Washington is men begonnen met een nieuw veiligheidsexperiment. Alle treinpassagiers moeten door een machine wandelen die constateert of ze explosieven bij zich hebben. Ook de bagage wordt automatisch gescand op explosieven. Het experiment is bedoeld om terroristen af te schrikken.

Passagiers moeten door een machine lopen. Deze zuigt alle lucht om de passagier heen op. Vervolgens stelt de machine binnen enkele seconden vast of de passagier explosieven bij zich heeft of in contact is geweest met explosieven.

Volgens Jack Riley, directeur van de 'public safety research program for Rand Corp' zullen passagiers het waarschijnlijk vervelend vinden om gescand te worden. 'Alles wat hun reistijd vergroot zal tegenwerking ondervinden'.

Yolanda Clark, woordvoerster van de 'Transportation Security Administration' hoopt dat de passagiers het zien als een extra beveiliging in een andere tak van transportatie. Toch is het onmogelijk iedereen te controleren, omdat veel treinstations onbemand zijn.

Het experiment duurt 30 dagen. Het idee is onstaan na de aanslagen in Madrid 11 maart jongstleden.