'Terroristen wilden aanslag op Bush plegen'

royhollak had ons via de nieuws-submit te melden:

De negen verdachte terroristen die maandag in Turkije zijn aangeklaagd waren van plan tijdens de NAVO-top in Istanbul een zelfmoordaanslag op de Amerikaanse president George Bush te plegen. De mannen zouden getraind zijn in Pakistan, aldus de Turkse kranten Hurriyet en Vatan.

Bovendien zouden de negen verdachten nauwe banden onderhouden met al-Qaeda. Dit werd door de politie geconstateerd na een vondst van 4000 cd-roms met trainingsinstructies van Osama bin Laden. Een van de verdachten zou een speciale training voor zweefvliegen hebben gevolgd.

De negen zijn aangeklaagd wegens hun lidmaatschap van een terroristische groepering. Volgens de politie zouden de negen lid zijn van Ansar al-Islam, een verboden militante moslimgroepering. De negen werden maandag samen met zeven andere verdachten aangehouden in de Turkse stad Bursa. De zeven anderen zijn inmiddels weer op vrije voeten.

De NAVO-top vindt 28 en 29 juni plaats in Istanbul. President Bush en andere westerse leiders zullen bij de top aanwezig zijn. De alliantie ziet geen reden de top te verplaatsten of uit te stellen.