[update] Doden bij aanslag in Gazastrook

Bij een schietpartij in de Gazastrook zijn zeven doden gevallen. Een IsraŰlische zwangere vrouw, haar vier jonge dochters en de twee Palestijnse daders kwamen om.

De mannen openden het vuur op auto's van joodse kolonisten, toen zij op de vlucht gingen werden ze door IsraŰlische militairen doodgeschoten. De aanslag is opgeŰist door twee groeperingen, waaronder de radicale Palestijnse organisatie Jihad en is een vergelding voor de liquidaties van Hamasleiders Yassin en Rantassi. IsraŰl denkt dat de aanslag een poging van Arafat en Hamas is om Sharons Gaza-plan (zie hieronder) om zeep te helpen.

Stemming
De Likud-partij van de IsraŰlische premier Sharon stemt vandaag over zijn Gaza-plan. Sharon heeft voorgesteld om het IsraŰlische leger terug te trekken uit de Gazastrook en joodse nederzettingen met in totaal 7500 inwoners te ontruimen. Men verwacht dat het voorstel van Sharon niet geaccepteerd zal worden, vooral de rechtervleugel van de 193 duizend tellende Likud-partij is er fel op tegen, zij vindt dat Sharon zich overgeeft aan terreur.

Update 18:07
Zojuist hebben IsraŰlische gevechtshelikopters drie raketten afgevuurd op een Palestijns gebouw in Gaza-stad, dit melden ooggetuigen. Doelwit van de actie was de bovenste etage van het gebouw, hier zou een radiostation gevestigd zijn dat pro-Hamas is. Het is een vergelding voor de Palestijnse actie van vanmiddag. De schade in het gebouw is enorm, er zouden drie Palestijnen zijn omgekomen.

Update 21:29
Bij de explosie van een auto op de Westoever zijn drie Palestijnen gedood, dit vond plaats bij de stad Nabulus. Ooggetuigen melden dat de explosie het gevolg was van beschietingen door raketten van het IsraŰlische leger. Dit is door het leger niet bevestigd.