Meer vuilnis in Amsterdamse binnenstad

Dit jaar hebben koninginnenacht en Koninginnedag voor meer vuilnis gezorgd dan het voorgaande jaar. Volgens een woordvoerder van het stadsdeel Amsterdam-Centrum is dit deels te wijten aan het grote aantal bezoekers. Dit jaar waren zo'n half miljoen bezoekers op de been in de hoofdstad. Dat waren er ongeveer 150.000 meer dan vorig jaar.

Vrijdagavond is begonnen met het schoonmaken van de binnenstad. Zaterdagavond was er een hoeveelheid vuil opgehaald die gelijk staat aan 80.000 vuilniszakken, normaliter zijn dat ongeveer 68.000 vuilniszakken.

Een andere oorzaak voor de grote hoeveelheid rommel, kan het weer zijn. Door het mooie weer drinken mensen meer en worden er meer bekertjes en blikjes op de grond gegooid. Weer een andere reden kan zijn, dat vrijdag normaal de vuilophaaldag is. "Met Koninginnedag werd geen vuil opgehaald, maar de meeste bewoners hebben alsnog vrijdagavond hun vuilniszakken buitengezet, omdat het centrum toch werd schoongemaakt. Dat geeft wat extra vuilnis dan normaal na deze dag." : Aldus de woordvoerder.

Men denkt dat het schoonmaken zondagmiddag afgerond kan worden.