'Van Nistelrooy is niet te koop'

Zowel FC Barcelona als Real Madrid hebben van Manchester United een schriftelijke boodschap gekregen met daarin de melding dat Ruud van Nistelrooy niet te koop is. Afgelopen woensdag beweerde Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez nog in gesprek te zijn met de 28-jarige spits, dit jaar al goed voor achttien goals in de Engelse competitie.

Ook bij FC Barcelona werd gezinspeeld op de komst van Van Nistelrooy naar de trots van Catalonië: "Alles is mogelijk, ook de komst van Van Nistelrooy. Geen enkele speler is onhaalbaar, behalve spelers die niet te koop zijn als Henry bij Arsenal en Ronaldinho bij ons.", aldus vice-president Ferran Soriano.

Door alle speculaties van de afgelopen weken voelde Manchester United zich gedwongen om beide Spaanse clubs te waarschuwen: "Ik heb de betrokken clubs geschreven en gezegd dat Ruud niet te koop is. We willen dat het hun helemaal duidelijk is hoe de situatie is. We willen er zeker van zijn dat de boodschap is overgekomen", aldus algemeen directeur David Gill. Van Nistelrooy verlengde onlangs zijn contract bij de 'Mancunians' en staat nog tot 2009 onder contract.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!