Chinese vrouw overleden aan SARS

Boomstam had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouw uit het oosten van China is op 19 april jongstleden overleden aan de gevolgen van de longaandoening SARS, zo heeft het Chinese ministerie van Volksgezondheid vrijdag in Peking bevestigd. Het is het eerste sterfgeval door de gevolgen van SARS van dit jaar. Sinds 22 april is bij in totaal vijf mensen in China de ziekte SARS vastgesteld, drie in Peking en twee in de oostelijke regio Anhui.

Taiwan heeft inmiddels maatregelen genomen en zijn grenzen gesloten voor mensen uit Peking en Anhui. De regering in Hongkong vindt dit (nog) niet nodig. Men verwacht daar de komende dagen een hoop vakantievierende Chinezen. Hierdoor zullen in China meer dan negentig miljoen mensen aan het reizen zijn. Op stations en luchthavens zullen reizigers worden gecontroleerd op SARS-symptomen, zoals koorts.

De nieuwe uitbraak van SARS is vermoedelijk ontstaan in een laboratorium waar de dochter van de gestorven vrouw werkt. Ook zij is nu besmet. Deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoeken de nieuwe uitbraak.