Onzekerheid over Megafestatie

Het is nog maar de vraag of er dit jaar ook weer een Megafestatie zal zijn. De sponsors van het negendaagse evenement in de Utrechtse Jaarbeurs staan niet te trappelen om mee te doen. Organisator Jan Morriën overweegt dit jaar dan ook over te slaan. Volgens hem is de sponsormarkt ingestort. De organisator verwacht dat binnen een week duidelijkheid komt over de toekomst van de Megafestatie.

Morriën sluit niet uit de Megafestatie dit jaar te verhuizen naar de Rai in Amsterdam om sponsors over de streep te trekken toch mee te doen. "Als er een aantal bedrijven is die dat leuk vindt, dan doen we dat. Het is weer eens wat anders."

De afgelopen jaren kampte het evenement al met teruglopende bezoekersaantallen. In 1999 passeerden 150.000 jongeren de kassa, vorig jaar was dat de helft minder. Toch ligt daar het probleem niet. Morriën wijdt de mindere sponsorinteresse aan de slechte economie. "Zonder sponsors is zo'n groot evenement niet op te zetten. Zeker de helft van de inkomsten komt uit sponsoring."