Amerikanen kunnen baby "winnen"

Al eerder konden Amerikanen carrires, partners en cosmetische chirurgie winnen in televisieshows, maar in een nieuwe tv-show, genaamd “Be my baby”, kunnen vijf stellen nu een baby winnen. Het concept, dat werd bedacht door een bedrijf van Disney, zorgt logischerwijs voor opschudding in het “land van de onbegrensde mogelijkheden.”

In de show die wordt gepresenteerd door Barbara Walters, is aan een zestienjarige moeder de keuze aan wie zij haar kind afstaat. Vijf koppels hebben een half uur de tijd om Jessica, haar achternaam wordt geheim gehouden, te overtuigen van het feit dat zij de beste ouders zouden zijn voor de baby. “Eigenlijk bepaal ik of een paar een kind krijgt of niet, ik voelde me heel even God”, aldus Jessica. “Het zal n van de belangrijkste beslissingen in mijn leven worden.”

Op het moment moet ABC, de makers van het programma, het programma verdedigen tegen allerlei kritiek. Zo wordt het programma beschuldigd van het weggeven van een kind als prijs voor de winnaars. ABC vindt echter dat het programma een duidelijke kijk geeft op het adoptieproces van een kind en vindt niet dat het kind als prijs kan worden gezien. Aanstaande vrijdag wordt het programma voor het eerst uitgezonden op de Amerikaanse televisie.