Filmbeelden UFO uitgezonden in Iran

Het persbureau Reuters meldt dat de Iraanse staatstelevisie woensdag beelden heeft uitgezonden van een UFO die boven Teheran is gefilmd. De film toont een witte vliegende schotel die boven Teheran zweeft. Mensen van de noordelijke steden Tabriz en Ardebil, en mensen van de provincie Golestan aan de Kaspische zee zeggen ook een UFO te hebben gezien die lichtbundels in verschillende kleuren uitstraalde.

Dinsdagavond renden mensen verschrikt de straten op toen het object daar vlak boven de stad hing. Het object hing 20 minuten boven de stad, waarna het verdween. Het object was cirkelvormig en straalde witte en blauwe lichtbundels uit, aldus vele getuigen.

Halverwege april al zagen mensen de UFO's over het land vliegen. Saina Haghkish, een inwoner in de noordwestelijke stad Tabriz verklaarde 14 april dat hij een object dat rood, groen en blauw licht uitstraalde op lage hoogte langzaam van oost naar west zag vliegen. Exact dezelfde waarnemingen werden die maandag, dinsdag en woensdag daarvoor gemeld vanuit de stad Ghonbad-Kavous, een stad dat aan de zuidoostelijke kant van de Kaspische zee ligt. Astronoom prof. Ajab Shirizadeh opperde dat het spionage- of communicatiesatellieten zouden kunnen zijn.

De Iraanse autoriteiten nemen het serieus. Een officier van de Revolutionary Guards van de Iraanse luchtmacht heeft gezegd dat het Iraans Supreme National Security Council gaat onderzoeken of de vreemdelingen vredelievend zijn of vijandige bedoelingen hebben. Astronoom Sa'dollah Nasiri-Qeydari van de Astronomical Society in Iran gelooft niet dat het vliegende schotels zijn. Volgens hem hebben de mensen de planeet Venus gezien.