Amerikaans bedrijf levert 'copy-cat'

yohan.nl en Rudy_V hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Voor mensen die geen afscheid kunnen nemen van hun kat heeft een Amerikaans bedrijf nu een oplossing gevonden. Het Californische bedrijf Genetic Savings & Clone kan voor ongeveer 42.000 euro een gloednieuwe versie van je vertrouwde viervoeter leveren.

Eind deze week begint het bedrijf met het kopiŽren van negen katten. Cellen van de nog levende kat worden gebruikt om een embryo te maken, dat in zes maanden zal volgroeien. Na het half jaar wordt de nieuwe kat geboren, opgebouwd uit het genetisch materiaal van het origineel.

Genetic Savings & Clone waarschuwt dat de kat zich wellicht niet geheel als zijn voorganger zal gedragen, wat te wijten zou zijn aan de externe invloeden op de groei. Ook zal de kopie niet altijd hetzelfde karakter hebben. Enkel genetisch is het een evenbeeld van het origineel. Wie niet tevreden is met de 'kloon-kat', krijgt van directeur Lou Hawthrone zijn geld terug. Het dier gaat dan naar een adoptiegezin.

Omdat het bedrijf nog maar net begonnen is, wil het dit jaar nog rustig aan doen en 'slechts' tien katten gaan 'klonen'. Eťn plaatsje rest nog. Heb je op het moment nog niet genoeg geld en ben je bang dat je kat niet meer leeft als je het wel bij elkaar hebt? Voor enkele honderden euro's kan alvast genetisch materiaal van je geliefde kat worden opgeslagen.