Groot aantal wietkwekerijen ontmanteld

In twee boerenschuren in het Brabantse Wernhout, gemeente Zundert, is vandaag een grote professionele hennepkwekerij opgespoord. In twee schuren aan de Maalbergseweg stonden 9.000 planten te groeien en bloeien. Twintig medewerkers van de politie en de gemeente zijn bezig de boel op te ruimen. Verwacht wordt dat ze daar de hele dag mee bezig zijn.

In één van de schuren stond een groot dieselaggregaat. Die zorgde voor genoeg stroom voor de complete kwekerij. Hoe lang de kwekerij al in bedrijf was, is (nog) niet bekend. De eigenaar van de schuren is aangehouden.

Woonwagenkamp Den Haag
In een woonwagenkamp aan de Escamplaan in Den Haag zijn vanochtend 16 hennepplantages gevonden. Ook hier is de politie de hele dag bezig met het ontmantelen van de kwekerijen. In totaal zijn twaalf personen aangehouden.

Medewerkers van energiebedrijf Eneco ontdekten dat er op diverse plaatsen illegaal stroom werd afgetapt. De actie verliep rustig en zonder weerstand. Vier gebouwen waar hennep stond, en die niet bewoond werden, zijn afgebroken.

De inval in het kamp volgde na het vermoeden dat er hennepkwekerijen aanwezig zouden zijn.

Noord-Holland Noord
In het noorden van de provincie Noord-Holland werden gisteren in Schagen en ruime omgeving een aantal wietkwekerijen opgerold. Vier personen zijn na verhoor weer vrijgelaten. Een vijde man, een 43-jarige inwoner uit Middenmeer, zit nog vast; hij bestierde de grootste ontdekte kwekerij, met ruim 1.600 planten.

In totaal werden 2.500 hennepplanten vernietigd. Buiten de grote kwekerij in Middenmeer stonden die op plantages in Schagen, Sint-Maarten, Petten, Kreileroord en Waarland.