Eminem klaagt Nederlandse website aan

seriewoordenaar en sieb hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Marshall Mathers III, beter bekend onder zijn pseudoniem Eminem, heeft het Nederlandse bedrijf Rams Horn BV uit Heemstede aangeklaagd. De reden hiervoor is dat de rapper vindt dat het bedrijf zijn auteursrechten en merkrechten, en daarmee zijn eer en reputatie, heeft geschonden door op de website www.ramshorn.nl de cd 'Eminem is back' voor 16,95 euro aan te bieden.

Eminem stelt dat hij voor de verkoop van deze cd nooit toestemming heeft gegeven en dat op het album kwalitatief ondermaatse en daarom niet eerder uitgebrachte nummers staan. In een kort geding, dat woensdag voor de rechtbank van Den Haag dient, eist de ster dat Rams Horn onmiddellijk stopt met de verkoop van de illegale cd's.

Verder wil de rapper dat het bedrijf een volledige opgave geeft van het aantal geproduceerde en verkochte cd's en de exacte winstcijfers hierover. De wederrechtelijke winst moet worden overgemaakt naar hemzelf. Verder wil hij dat Rams Horn zijn klanten een brief stuurt met een verzoek de illegale Eminem-cd's terug te sturen. Alle geretourneerde en nog niet verkochte cd's moeten worden ingeleverd bij zijn raadsman van het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.

Tenslotte eist Eminem dat de rechter een dwangsom van 25.000 euro oplegt, mocht het bedrijf doorgaan met zijn activiteiten.