Voetbal: Uitslag Real Madrid-FC Barcelona

Op bezoek bij aartsrivaal Real Madrid heeft FC Barcelona vanavond de laatste kans op de 'landstitel' met beide handen aangegrepen. Barça won in het stadion San Bernabéu met 1-2, dat was sinds 1997 niet meer gepresteerd.

In een goede eerste helft was Barcelona aanvankelijk al de betere. Het laatste kwartier speelde de Madrilenen echter beter voetbal. De ruststand was echter 0-0.
In de tweede helft kwam Real eerst 1-0 voor door Solari. De goal was het resultaat van agressief veldspel. Barça leek daarbij het onderspit te gaan delven. Met wissel Patrick Kluivert net binnen de ploeg was het echter binnen vijf minuten 1-1. Kluivert maakte met het hoofd gelijk. Nadat Luis Figo rood had gekregen na zijn tweede gele kaart, kon Barcelona de volle buit meenemen. Nadat Kluivert goede kansen had laten liggen, stelde Ronaldinho Xavi in staat de Barcelonezen de zege te brengen (1-2).

Met de zege houdt het succes voor de beide Nederlandse trainers aan. Frank Rijkaard en Henk ten Cate stonden eerder dit seizoen nog ter discussie, toen bivakkeerde Barcelona in de middenmoot. Het puntverschil van Barcelona met Real is nu teruggebracht tot vier. Koploper Valencia heeft nu vijf punten meer, na het gelijke spel tegen Athletic de Bilbao (1-1). Er resteren vier speelronden in Spanje.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!